Wat is de Starterslening?

De Starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor wordt dat ene speciale huis toch mogelijk.
De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis (inclusief bijkomende kosten tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank. 

De Starterslening bestaat uit twee delen:

1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.
Voor beide delen heeft u de eerste 3 jaar geen maandlasten.

De aflossing van uw Starterslening ‘betaalt’ u de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaalt u (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost u op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

Is er een Starterslening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een Starterslening. Neem contact met ons op om te achterhalen of de gemeente waar jouw droomhuis staat meedoet.

Kom ik in aanmerking voor de Starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een Starterslening moet de gemeente waarin u een huis koopt de Starterslening aanbieden. Het is verstandig eerst na te gaan of uw gemeente een Starterslening biedt. Niet alle gemeenten hebben een Starterslening. Voordat u een Starterslening kunt aanvragen, stelt de gemeente vast of u voldoet aan haar voorwaarden. Gemeenten stemmen deze voorwaarden af op hun eigen beleid. De voorwaarden kunnen dus per gemeenten verschillen.

Wilt u weten of u voor de Starterslening in aanmerking komt en wat de maximale hoogte van uw lening is, neem dan contact met ons op